500 év 500 km

„500 év – 500 km” Jubileumi kerékpártúra a reformáció 500. évfordulója alkalmából Időpont: 2017. július 3-8. (hétfőtől szombatig) Útvonal: 1. nap: Hajdúböszörmény - Szerencs - Vizsoly - Boldogkőváralja 2. nap: Boldogkőváralja - Sárospatak - Karos - Karcsa - Kisrozvágy 3. nap: Kisrozvágy - Lónya - Vámosatya - Csaroda - Tákos - Márokpapi - Tarpa - Tivadar 4. nap: Tivadar - Szatmárcseke - Túristvándi - Penyige - Nagyszekeres - Gyügye - Szamosújlak - Nagygéc - Csengersima 5. nap: Csengersima - Nagyecsed - Nyírbátor 6. nap: Nyírbátor - Nyíracsád - Debrecen

Kedves Sporttársak, Hittestvérek! Egyesületünk időről időre erőt próbáló vállalkozásokba kezd, néha futva, néha kerékpárra ülve. Hajdúböszörmény történelme elválaszthatatlan a református egyháztól. Éppen ezért, mi is fontos ügyként kezeljük a reformáció jubileumát. Hisszük és valljuk, hogy világunk akkor lesz jobb és teljesebb, ha mindenki a saját tálentumaival élve igyekszik jobbá tenni környezetét, közösségét. Balczó András után szabadon – „az örömteli futás, a test imája” – mi most kerékpárra ülve dicsérjük a Teremtőt, nem kevesebb, mint 500 kilométeren keresztül. Emléktúránk olyan településeket érint, melyek fontos szerepet játszottak és játszanak ma is a reformáció szempontjából. A kerékpártúrán, amellett, hogy igazi építészeti és kultúrtörténeti gyöngyszemeket ismerhetnek meg a résztvevők, a lelki táplálék sem marad el. Ez az 500 kilométer nem csak az emlékezésé. Ahogyan a hat nap alatt, mi, kerékpárosok folyamatos mozgásban vagyunk, úgy működik folyamatosan 1517 óta a reformáció. Kerékpártúránkkal arra szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy az idei jubileum nem egy lezárult esemény ünnepe, hanem a reformáció azóta is folyamatosan zajlik: ma is fontos visszatérni a gyökerekhez, ahonnan testi-lelki megújulás fakad. Mi így hirdetjük a reformációt, bízva abban, hogy minél többen csatlakoznak lelkes csapatunkhoz, kisebbnagyobb résztávokra, vagy akár az egész túrára.

Szervezők: Böszörményi Körútfutók SE

Nyíracsádi Református Egyházközség

Kapcsolat: Fekete Antal: 06-20/262-7807, Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. Komorné Csernáth Erzsébet: 06- 20/557-6099, Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. 

Kapcsolódó cikkek