„Isten teremtésbe szőtt bölcsessége”

Biblia és biodiverzitás témájában szerveztek fotókiállítást nemzetközi ökumenikus szervezetek New Yorkban és Genfben.

Napjainkban, a „klímaváltozás, az élettér beszűkülése és a tömeges kihalás által fémjelzett időben, az élővilágról való közös gondolkodásra hívjuk Önöket – olvasható a kiállítás felvezető szövegében.  – A biodiverzitás egy ökológiai fogalom, ami emlékeztet bennünket arra, hogy az egészséges ökoszisztéma a növény- és állatvilág, valamint az ásványi anyagok sokszínűségén nyugszik. Ugyanakkor a biodiverzitás egy teológiai fogalom is, amely alatt Isten teremtésbe szőtt bölcsességét értjük.”

Johanan Celine Valeriano: Napfelkelte a Fülöp-szigeteki Bauko településen. A kiállítás része.

A kiállítást hivatalosan szeptember 22-én nyitották meg New Yorkban és szeptember 24-én Genfben. Ezt követően a képek megtekinthetők lesznek szerte a világon egészen a Chile-i Santiagoban szerveződő COP25 Konferenciáig. A kiállítást elviszik az ENSZ Klíma Konferenciájára is.

Az „Ímé igen jó” fotókiállítás képeit Jonny Baker , Stéphane Gallay , Sean Hawkey , Albin Hillert , Cornelia Kästner Joanna Lindén-Montes , és Johanan Celine Valeriano jegyzi. A kiállítás tervezője Stéphane Gallay, kurátorai pedig Árni Svanur Daníelsson és Chad Rimmer.

Támogatói a Református Egyházak Világközössége; a protestáns és ortodox egyházakat valamint segélyszervezetiket tömörítő ACT Alliance; a Lutheránus Világszövetség és az Egyházak Világtanácsa. A kiállítás része a Teremtés hónapja elnevezésű ökumenikus teremtésvédelmi programsorozatnak is.

Forrás: wcrc.ch, reformatus.hu

Köszönjük a fordítást a Külügyi Irodának!