Adj egy pihenőórát a Földnek

A skót ökogyülekezetek példáját követve idén a magyarországi Ökogyülekezeti Mozgalom is csatlakozott a WWF által meghirdetett Föld Órája akcióhoz, amelynek célja felhívni a figyelmet a túlzott és fölösleges energiahasználatra.

Március 29-én szombaton 20:30-tól egy órára kapcsoljuk ki az elektromos berendezéseket, pl. világítást, televíziót, számítógépet! - kérik a kezdeményezés szervezői.

A cél nem csupán az, hogy erre a hatvan percre otthonainkban és gyülekezeteinkben, szimbolikusan kialudjanak a fények, hanem hogy az emberiség tudatára ébredjen, hogy a fenntartható jövő megteremtése és teremtett világunk megóvása mindannyiunk felelőssége.

Az Ökogyülekezeti Tanács arra kéri a résztvevőket, hogy jelezzék részvételüket. A regisztráció két lépésből áll:

1. a foldoraja.hu honlapon a "regisztrálj" gomb megnyomásával kiválasztani, hogy "intézmény" (akár gyülekezeti tagként, gyülekezetként, egyházi iskolaként, tanulóként, stb. vesz részt az akcióban). Az alsó nagy, üres mezőben kérjük feltünteni, hogy MRE Ökogyülekezeti Mozgalom.

2. "Föld órája 2014" üzenet küldése a Facebook/Okogyulekezet üzenőfalára vagy az info@okogyulekezet.hu címre, név, gyülekezet, iskola, stb. megjelölésével.

A regisztrált résztvevőkre gazdag nyeremények várnak.

Forrás: http://reformatus.hu/mutat/adj-te-is-egy-pihenoorat-a-foldnek/