Erdei iskola az egyházi oktatásban

Jövő tavasszal kifejezetten az egyházi intézmények pedagógusainak, erdei iskolát üzemeltető munkatársainak szerveznek hatvan órás akkreditált képzést – erről állapodott meg az MRE Ökogyülekezeti Tanácsa és az Erdei Iskola Egyesület.

Jósvafőn, az Aggteleki Nemzeti Park szívében tartották az Erdei Iskola Egyesület idei országos találkozóját, melyen Szalay László Pál is részt vett. A Magyarországi Református Egyház Ökogyülekezeti Tanácsának tagja az Isten által teremtett csodálatos élővilág, környezet megóvásának fontosságát emelte ki: „És fogta az Úristen az embert, elhelyezte az Éden kertjében, hogy azt művelje és őrizze!"

Az erdei iskolát a környezeti nevelés hatékony eszközének tekintik, jelenleg is több egyházi oktatási intézményben működik ez a kreatív képzés. Az Ökogyülekezeti Tanács megállapodott az egyesülettel, hogy segít még több református intézményben meghonosítani az erdei iskolát. Az egyesület pedig jövő tavaszra kifejezetten az egyházi intézmények pedagógusainak, erdei iskolát üzemeltető munkatársainak szervezi meg hatvan órás akkreditált képzését, melyre ökomenikus jelleggel minden egyház pedagógusait, képviselőjét várja.

Forrás: http://www.erdiskegy.hu