Teremtésvédelmi műhelyképzés

Teremtésvédelmi műhelyképzést tartottunk (2019. Június 5-6.)

Képzéssel indult a nyári teremtésvédelmi programsorozat. 

Június elején került megrendezésre a Teremtésvédelmi műhelyképzés a Béthel Evangélikus Missziói Otthonban, a Károli Gáspár Református Egyetem Ökogyülekezeti Műhelye; a Magyarországi Evangélikus Egyház Ararát Munkacsoportja; Naphimnusz Teremtésvédelmi Egyesület; Tanácsadók a Fenntartható Fejlődésért és a Csalán Egyesület szervezésében.

Ez a képzés főleg azoknak az érdeklődőknek szólt, akik rendelkeznek valamilyen környezetvédelmi háttértudással vagy tapasztalattal, valamely magyar keresztény egyházhoz kapcsolódnak, és szívesen vennének részt önkéntesként a fenti szervezetek munkájában (pl. előadások, foglalkozások tartásával helyi egyházi közösségekben, iskolákban).

 Több magyarországi civil és egyházközeli szervezet közös projektet indított, amelynek célja az egyházi teremtésvédő és civil környezetvédő szervezetek összefogásának megerősítése.

A projekt keretében egy kétszer kétnapos műhelyképzést szervezünk. Célunk, hogy olyan előadókat képezzünk, akik segíteni tudják a teremtésvédelmi szemléletformálást.

Az első műhelyképzés június 5-6-án volt Piliscsabán (első nap reggel 10-től második nap 16 óráig), a második képzést idén novemberben szervezzük meg. A jelentkezőktől azt kérjük, hogy lehetőség szerint mindkét rendezvényen elejétől végéig legyenek jelen. Az első műhely a fenntarthatóság és a teremtésvédelem szakmai, teológiai és közösségi paradigmáit járta körül, a második az oktatási módszerekre koncentrál majd.

A képzésen: Karsay Eszter református lelkipásztor, az Ökogyülekezeti Mozgalom alapító tagja

Szabó B. András evangélikus lelkész, az Evangélikus Hittudományi Egyetem adjunktusa

Kézdy Péter piliscsabai evangélikus lelkész Zlinszky János, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem docense ,Nobilis Márió katolikus pap, a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola adjunktusa,

Baritz Laura, Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola adjunktusa Gyulai Iván, az Ökológiai Intézet a Fenntartható Fejlődésért Alapítvány igazgatója , tartottak előadást.