A Teremtés hetének megünneplését segíti az Ökumenikus Teremtésvédelmi Munkacsoport segédanyaga

 A szeptember utolsó és október első vasárnapja közötti időszak (2021. szeptember 26-október 3.) a Teremtés hete. Idei témája
Isten oikoszának megújítása
"Hol laksz?" (Jn 1,38)
 Th 2021 borító
A Teremtés heti segédanyag borítóján látható rajzot Chetoui-Tirászi Amina, a soproni Hunyadi János Evangélikus Óvoda és Általános Iskola tanulója készítette.
A rajz címe: József és Mária útja szamárral, mely az Oikosz – Közös Házban Élünk projekt keretében a Találkozásom a Biblia élővilágával című iskolai rajz- és fotópályázatra beküldött alkotás.
 
Közös otthonunk gondozása egész évben hitbeli kötelességünk, a koraőszi időszak a természet bőséges terített asztalával pedig valóságos ünneplésre is hívogat bennünket. A Teremtés hetén már hagyomány, hogy gyülekezeteink és intézményeink figyelme a teremtett világ szépsége és annak törékenysége felé fordul. Szervezett rendezvényeken együtt gondolkodnak keresztyén felelősségünkről az ökológiai válsággal kapcsolatban, és arról, hogy az egyházaknak milyen szerepe és hangja legyen e tekintetben.  A programokhoz segítségül készítette az Ökumenikus Teremtésvédelmi Munkacsoport a Teremtés hete füzetet, amely napi bontásban segít körbejárni az idei témát, az „otthont”. Bőségesen tartalmaz gyakorlati anyagokat imádsághoz, meditációhoz, gyerek- és ifjúsági foglalkozásokhoz, továbbá számos ötletet, jó gyakorlatot, valamint liturgiai ajánlásokat ünnepi istentiszteletekhez, alkalmakhoz.
 
Az Ökumenikus Teremtésvédelmi Munkacsoport köszönettel veszi, ha a szervezők a meghirdetett rendezvényeket regisztrálják, hírét megosztják, ezzel támogatva a Teremtés hetének közös ünneplését. Teremtés heti eseményt regisztrálni erre a linkre kattintva lehetséges.
 
A segédanyag elérhető elektronikusan és letölthető INNEN.
Teremtésheti program hirdetéshez plakát minta letölthető INNEN.

Kapcsolódó cikkek