Hírek

Hírek

„Találkozásom a Biblia élővilágával” digitális rajz- és fotópályázat

Készítsetek rajzot, festményt, montázst, fényképet vagy video installációt olyan élőlényekről, amelyekkel a Bibliában és a hétköznapokban is találkoztok, vagy éppen olyan növényekhez és állatokhoz kapcsolódó szólások mondanivalójáról, melyek a Bibliából erednek. Leadási határidő: 2020. március 21.

Hírek

Zöld istentisztelet

Ott van istentisztelet, ahol élet- és szeretetszag van.

Hírek

Folyamatos a jelentkezés az "Őshonos gyümölcsfákat a papkertbe program"-hoz

Teljes nevén „A táji adottságokhoz alkalmazkodó, a Kárpát-medencében régóta termesztett gyümölcsfajták megőrzésében való együttműködésről” program. Az idei évben is várjuk további kertek csatlakozását.

Hírek

Teremtésvédelmi módszertani gyűjteményt jelentetett meg az Ignáci Pedagógiai Műhely

Megújítod a Föld színét címmel adta ki a jezsuitákhoz kötődő pedagógiai műhely két fiatal kutató, Domanicky Orsolya és Kuslits Béla hatvan gyakorlatot tartalmazó módszertani könyvét. A kötetet elsősorban középiskolai tanároknak és gimnazista korú fiatalokkal foglalkozó ifjúsági vezetőknek ajánlják.

Hírek

Nagyböjti elmélkedés - 1. vasárnap, felkészülési szakasz

Ahogyan a hamvazószerdai bevezetőben írtuk, idei teremtésvédelmi elmélkedéseink témája – kapcsolódva a NEK harmadik felkészítő évéhez – az a misszió, ami elviszi az emberekhez a...

Hírek

“Care for Creation” - The New Conservative Environmental Policy in Hungary

János Áder, President of Hungary, addressed fellow citizens on New Year’s Day in a public media broadcast just after midnight in 2020, wishing them a happy New Year as usual. He is well known...

Hírek

Jubileumi Zöld Civil Országos Találkozó az Ökogyülekezeti Mozgalom társszervezésében

Idén harmincadszor kerül megrendezésre a Környezet- és Természetvédő Civil Szervezetek Országos Találkozója 2020. május 22-24 között, melynek helyszínéül először szolgál Balaton-parti település: Keszthely. Az idei évben ötödik alkalommal jelenik meg a teremtésvédelem a témák sorában, ennek kapcsán az Ökogyülekezeti Mozgalmat kérték fel a társszervezői feladatra. A következőkben a találkozó első hírlevelét olvashatják. 

Hírek

Szemléletváltással a teremtett világért

Klímaváltozásról, klímaszorongásról, a keresztény ember felelősségéről és a cselekvés lehetőségeiről.

Hírek

Kalandok erdőben, vízen, kerékpáron

Több mint 20 útvonal várja azt a mintegy 13 ezer felső tagozatos és középiskolás gyereket, aki idén nyáron gyalog, kerékpárral vagy vízen fedezi fel Magyarország tájait és kulturális örökségét. Idén új, izgalmas programelemekkel, illetve Zarándoktáborral bővül a kínálat.

Hírek

Munkatársakat keres a Nemzeti Biodiverzitás- és Génmegőrzési Központ

Gyümölcstermesztési asszisztens és génbanki asszisztens munkakörbe keres munkatársat a Nemzeti Biodiverzitás- és Génmegőrzési Központ.  A munkavégzés helye: Pest megye, 2766 Tápiószele, Külső mező 15. Közalkalmazotti jogviszony, teljes munkaidő. További részletek ITT és ITT olvashatók.   

Hírek

Dércsipkés dombok üzennek

  Dércsipkével vonta be a tél a fákat, Finom fehér lepel takar minden ágat. Az ünnepi díszbe öltöztetett lankák Új remények tiszta ígéretét hozzák. Békés nyugalmat adnak. Pihenhet a...

Hírek

Teremtésvédelmi kalendárium – Légy hálás!

A „teremtésvédelmi kalendárium” nemcsak jókívánságokat hoz az új évre, hanem fontos megvalósítandó terveket is.

Hírek

Áldott karácsonyi ünnepeket kíván az Ökogyülekezeti Mozgalom

Hírek

Zöld percek

A keresztyén embert mekkora felelősség terheli a környezeti károkért?

Hírek

Nemzetközi megbízás

Kodácsy Tamás, az MRE Ökogyülekezeti Mozgalmának elnöke újra tagja lett az Európai Egyházak Konferenciája Gazdasági és Ökológiai Igazságosság (CEC Thematic Group on Economic and Ecological Justice)...

Hírek

A fenntartható advent és a Besokallások könyve

"Már október végén beszivárog a mindennapokba Sinatra, az ünnepi fényarzenál és persze a kihagyhatatlan ajánlatok, a nélkülözhetetlen ajándéktippek özöne. Minden évben elhatározzuk, hogy na,...

Hírek

Az adományozás lélektana

Közeledik az ünnep, s aki csak teheti, annak angyallá kell válnia. Ösztönösen bennünk van ez a rutin, hogy ezidőtájt magasabb szintre emeljük az emberséget a szívünkben.

Hírek

Semmi lényegest

Egyre inkább ködbe vész a párizsi klímaegyezményben kitűzött másfél-két Celsius-fokos globális felmelegedés az ENSZ Környezetvédelmi Programjának (UNEP) hétfői jelentése szerint, amely azt vizsgálta...

Hírek

Miből táplálkozhat a vallásos ember természetszeretete?

A telkibányai ökogyülekezet lelkipásztora és egyben az Ökogyülekezeti Tanács tagja, Szalay László Pál mesélt az Európa Rádiónak gazdag és sokrétű teremtésvédelmi munkájukról.    

Hírek

Nincs ingyen ebéd – a környezeti cselekvésben sem

Idén utolsó alkalommal került megrendezésre a Protestáns Akadémia – Páty előadása. Ezúttal a teremtett világ védelme került fókuszba, mint jelen évszázadunk egyik legégetőbb kérdése.