Hírek

Hírek

2019-ben Ökogyülekezeti címet és díjat nyert gyülekezetek

Hírek

Nincs ingyen ebéd – a környezeti cselekvésben sem

Idén utolsó alkalommal került megrendezésre a Protestáns Akadémia – Páty előadása. Ezúttal a teremtett világ védelme került fókuszba, mint jelen évszázadunk egyik legégetőbb kérdése.

Hírek

Oktat és nevel a város peremén

Gimnázium épül Budafokon – amikor megvalósul, az általános iskolával együtt hatéves kortól az érettségiig keresztyén, református nevelést, elfogadó, krisztusi szemléletet ad a diákoknak.

Hírek

Nem engedve a feledésnek!

A pályaválasztási héten színvonalas rendezvénnyel irányította a figyelmet a régi szakmákra a Vay Miklós Református Szakképző Iskola és Diákotthon Sárospatakon. 

Hírek

„Miért is nem „zöld” még minden keresztény?”

Ökokört indított az Ajkai Evangélikus Egyházközség. Az öt alkalomból álló foglalkozás sorozatot Kovácsné Sterczer Rita vezeti, aki maga és családja életét, s környezetét is igyekszik minél jobban „zöldíteni”. 

Hírek

Félreeső helyen, de fontos ügyet képviselve

Vannak csendes vidékek, ahol a „Boci boci tarka” és a „Mekk mester” dallama nyújt alternatívát az ágak végén csücsülő dalos pacsirták repertoárjának szünetében. Tejet hoztunk,...

Hírek

Közösségben felzárkózni

A vidékfejlesztés, a felzárkóztatás és a teremtésvédelem elválaszthatatlanok egymástól, és a hátránykompenzáció mellett a kapcsolati hálózatok megújulását is szolgálják. De hol kezdődik az egyház és a helyi közösségek felelőssége ebben? Eperjesi Tamással beszélgettünk.

Hírek

Keresztyén megközelítés az SDG célokhoz

„A fenntarthatóság könyv” keresztyén megközelítést ajánl az SDG (Fenntartható Fejlődési) Célokhoz

Hírek

Koncerttel a természetért

Ember és természet kapcsolatának helyreállását, a teremtett világért érzett felelősséget és az imádságos lelkületet szeretné inspirálni dalaival a HolddalaNap Zenekar. Imádság a természetért című koncertjükkel szívesen tennének eleget gyülekezeti meghívásoknak is.

Hírek

Életünk mozgatórugója

„Szerényen, de kellő büszkeséggel kell felismerni, mi a személyes felelősségünk. Tudatosítanunk kell, hogy nem feltétlenül globális válaszokat kell adnunk, de lokális megoldásokat kell keresnünk” – Kocsis Áron hajdúnánási lelkipásztor teremtés heti gondolatai

Hírek

Varrjunk!

A Kalunbának, papírforma szerint, kevés köze van a környezetvédelemhez. Mégis úgy alakult, hogy mindnyájan, akik itt dolgozunk, igyekszünk újrafelhasználni, újrahasznosítani, amit tudunk.

Hírek

Helyben szebb!

A gömörszőlősi és keleméri református közösség teremtés heti programja

Hírek

A teremtést ünnepelték Telkibányán

“(K)éptelenség” címmel szervezett teremtés ünnepet a Telkibányai Református Egyházközség és a Tiszáninneni Református Egyházkerület Ifjúsági Missziója (Tirekifi). Előadás, dicsőítés, vetélkedők és kirándulás várták a résztvevőket.

Hírek

Teremtés hete ünnep a Budai Református Egyházközségben

Mint minden évben idén is csatlakoztak a Teremtés hete program sorozathoz, mikor szeptember 26-e és október 6-a között a keresztény egyházak együtt gondolkodnak a környezetvédelem aktuális témáiról,...

Hírek

Teremtés heti programok az ökogyülekezeteknél

Kelemér: A Keleméri Református Egyházközség kicsivel több, mint 3 éve csatlakozott a MRE-ban működő ökogyülekezetekhez. Ez nem csupán abban nyilvánul meg, hogy egy-egy teremtésvédelmi akcióban...

Hírek

Öko családi nap a Szeged - Honvéd Téri Református Gyülekezetnél

A 2019. évi Teremtés Hetén a Szeged-Honvéd téri Református Gyülekezet Ökonapot szervezett.

Hírek

Teremtés hete Budafokon

A 2019. év Teremtés Hetében, pontosan, október 4. napján, a Budapest-Budafoki Református Egyházközség TEREMTÉS NAP-ot szervezett.

Hírek

A református termékek szeretettel készülnek

Hagyomány, minőség, közösség: ebben az évben Hajdúnánás adott otthont a Református Közéleti és Kulturális Központ Református Ízek Találkozója elnevezésű gasztrokulturális programjának. Képriportunkban a rendezvény hangulatának nyomába eredünk.

Hírek

Kézzelfogható gondviselés

Nem maguktól kerülnek a termékek az asztalainkra, mindegyikben ott van az a gondviselő szeretet, mellyel az Atya megerősít bennünket. Erre hívta fel a figyelmet az október első hétvégéjén, Hajdúnánáson megrendezett Református Ízek Találkozója. A helyszínen jártunk utána, milyenek a református ízek.

Hírek

Felelős jelenlét a végeken

„Felelősséget vállalunk mindenkiért, aki akár munkatársként, akár résztvevőkként jelen van egy-egy programunkban" – vallják a társadalmi felzárkózást segítő református szakemberek. A Magyarországi Református Egyház Szeretetszolgálati Irodájának jelenleg is szerveződő Felzárkózási Ágazata Erő-Forrás 2019 címmel meghirdetett szakmai konferenciájára szerte az országból várták a felzárkózás területein szolgálókat.