“Csatlakozz a Föld órájához! Kapcsolj le, de tartsd nyitva a szemed!”

A Magyarországi Református Egyház Ökogyülekezeti Mozgalma (KRE Teremtésvédelmi Műhely) idén is csatlakozik a WWF által meghirdetett Föld órája akcióhoz. A kampány célja, hogy felhívja a figyelmet a túlzott és fölösleges energiahasználatra. Most különösen aktuális a felhívás, és kiemelten fontos, hogy olyan világot teremtsünk magunk körül, ahol az emberek harmóniában élnek egymással és a természettel, és felelősen gazdálkodnak az erőforrásokkal. Március 26-án 20:30-tól egy órára kapcsoljuk ki otthonainkban az elektromos berendezéseket, kapcsoljuk le a világítást, ezzel kifejezhetjük támogatásunkat a természeti értékeink megóvásáért.
 

Föld órája 2022 2

 
A cél nem csupán az, hogy erre a hatvan percre otthonainkban és gyülekezeteinkben, szimbolikusan kialudjanak a fények, hanem hogy tudatosítsuk, a fenntartható jövő megteremtése és teremtett világunk állapota mindannyiunk felelőssége. A 60 perc letelte után, az év többi napján is gondoljunk a környezetünkre!
 IMGP4117a
Kép forrása: Telkibányai Református Egyházközség
 
Vegyél részt a WWF Föld órája akcióban keresztyénként!

 

"Mert hat nap alatt alkotta meg az ÚR az eget, a földet, a tengert és mindent, ami azokban van, a hetedik napon pedig megpihent. Azért megáldotta az ÚR a nyugalom napját, és megszentelte azt." 2Móz 20,11
 
Kapcsold ki elektromos berendezéseidet, a díszkivilágítást, helyette inkább beszélgess, imádkozz, társasjátékozz!
Tégy te is a teremtett világért, és ne csak ebben az egy órában.
Ünnepeld egyénileg, családi-, baráti-, gyülekezeti vagy egyéb közösségben, készíts fotókat,  és oszd meg azokat az esemény Facebook oldalán vagy küldd el nekünk az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre.
Legyünk büszkék arra, hogy egy jó ügy sikerességéhez hozzájárulunk, és ezt mutassuk meg képekben is! 
 
 
Beszámoló egy korábbi Föld órája ünneplésről: Fogyasztás helyett dicsőítés 
 
 
 
WWF foldoraja szem v1 820x312Kép forrása: WWF Magyarország
 

Kapcsolódó cikkek