Felhívás helyi közösségi akció szervezésre a Teremtés hetén 2020.

Szervezzünk programokat a Teremtés hetére! Az Ökumenikus Teremtésvédelmi Munkacsoport tagjaiként hívjuk az egyházi közösségeket, hogy a tavalyi évhez hasonlóan a Teremtés hete alkalmából, 2020. szeptember 27-e és október 4-e között szervezzenek helyi teremtésvédelmi megmozdulásokat!

A 2019-es teremtés heti akciók térképe, megtekinthető: itt

A teremtett világ megőrzésében nagy szerepük van a helyi közösségeknek. Kis lépésnek tűnő cselekedeteink is sokat számíthatnak környezetünk védelmében. Az egyházi közösségek mintaadóként és értékközvetítőként különösen fontos szerepet játszanak ebben a folyamatban. Szeretnénk arra buzdítani az egyházi közösségeket, hogy ezekben az akciókban működjenek együtt környezetvédelemmel foglalkozó civil szervezetekkel, ezáltal is szélesítve a teremtésvédelmi összefogást. Hiszen a mintaadás és értékközvetítés akkor a leghatékonyabb, ha közösen történik.

Bátorítunk mindenkit, hogy e szerveződő eseményeket, amint körvonalazódnak, jelezzék felénk. A regisztrált eseményeket megjelentetjük honlapunkon és Facebook-oldalunkon, így más közösségeknek is ötletet, inspirációt adhatunk. Nemcsak a cselekvés fontos, hanem az összefogás is, amelynek egyik módja a kommunikáció: osszuk hát meg együtt annak hírét, ami jó történik közöttünk!

Az akciókat, rendezvényeket erre a linkre kattintva lehet regisztrálni.

A regisztrált eseményeket honlapunkon és az együttműködő teremtésvédelmi szervezetek facebook oldalain közzétesszük, hirdetjük.

Rendezvények szervezéséhez ajánljuk ötlettárunkat és a  Vác Felsővárosi Plébánia által készített teremtésvédelmi keresztutat, valamint a Teremtés Hete füzetet.

Forrás: teremtesunnepe.hu

Facebook esemény: ITT

 

 

Kapcsolódó cikkek