Kálvin téri bringásreggeli - videó

A reformatus.hu videóban számolt be a szeptember 22-én tartott Kálvin téri bringás reggelinkről. Köszönetet szeretnénk mondani a Magyar Kerékpárosklubnak, a Károli Gáspár Református Egyetemnek, akik mind hozzájárultak az esemény megvalósulásához és sikeréhez, valamint hálásan köszönjük a Gabri Pékség, a Kálvin téri Lipóti Pékség, Bódi Nikolett egyéni vállalkozó (Fővám téri Vásárcsarnok), a Háziszörp Kft. támogatását, akiknek a finom reggeliket, illetve frissítőket köszönhettük!
 
Idén szeptemberben újra megszervezte országos kampányát és bringásreggelijét a Magyar Kerékpárosklub. A mozgalom egyik helyszíne a budapesti Kálvin tér volt, ahol – csatlakozva az Inkább bringázz! elnevezésű kampányhoz – az Ökogyülekezeti mozgalom és a Károli Gáspár Református Egyetem Teremtésvédelmi Műhelyének képviselői várták az arra kerékpározókat. Péksüteménnyel, gyümölcsökkel, kávéval és frissítővel kínálták a szervezők a református templom előtt áthaladókat. Reggelizés közben beszélgettek a kerékpározás környezetvédelmi, egészségügyi előnyeiről, a környezettudatosságról, de Isten munkája és az ember teremtésvédelmi felelőssége is szóba került.
 

Ha épp a kezünk ügyében nincs bicikli, akkor sétáljunk, rollerezzünk, vagy épp görkorcsolyázzunk. Szedjünk szemetet, gyűjtsük szelektíven a hulladékot. A lényeg, hogy ha tehetjük, az év 365 napján figyeljünk oda, próbáljunk vigyázni a teremtett világra!
 
Forrás: Fülöp-Pusztai P. Anna/reformatus.hu
 

Kapcsolódó cikkek