Szabó Gyula előadása az Öko Ponton!

powered by social2s
"A természetből fakad mindenünk! Mi lesz velünk, ha elpusztítjuk?"

Szabó Gyula az Ökoszolgálat Alapítvány környezetvédelmi tanácsadója a legtitkosabb zöld trükkökbe avatta be a közönséget szerda délután az Öko Ponton!

Ez a program azok számára szólt, akik elgondolkodtak már azon, hogy tenni kellene valamit világunk megőrzéséért, de nem tudták, hogyan is induljanak el a „zölddé válás” útján. Számos vendéget köszönthettünk az előadáson, akik ezeket a zöld praktikákat szerették volna megismerni.

Az előadás során megtudhattuk, hogy az, aki környezetbarát életmódot szeretne folytatni, fontos, hogy kis lépésekben haladjon. Először elengedhetetlen, hogy meglegyen a személyes motivációnk, majd a természettel való harmóniát alakítsuk ki, és mindezeket ne egyedül tegyünk, hanem közösségben, együttműködve változtathatunk akár az egész világon is. Meghökkentő tény, hogy jelenleg 4 Föld kellene ahhoz, hogy az emberek igényeit teljesen kielégítsük, de mint tudjuk ez lehetetlen, ezért valakinek el kell szenvedni ezt a hiányt. Csak úgy tudunk minden nap ennyi mennyiségű húst enni, hogy mások sokkal kevesebbet esznek, vagy úgy tudunk ennyi vizet elhasználni, hogy van, akinek egyáltalán nem jut belőle.

Az előadás barátságos hangulatban telt, a vendégek feltehették kérdéseiket előadónknak, aki készségesen válaszolt minden érdeklődnek.

Szabó Gyula felhívta a figyelmünket arra, hogy ne csak kezeljük a problémákat, hanem megvalósítható vállalásokat tegyünk, amivel meg is oldhatjuk őket, első lépésként például figyeljünk oda az energiahasználatra és a házunk szigetelésére!

Előadónk ajánlására ezen az oldalon megnézheted mi szükséges ahhoz, hogy teljesen boldog és kiegyensúlyozott életet élj!

Szénási Réka

Kapcsolódó cikkek