Teremtésvédelmi konferencia Debrecenben

Első alkalommal kerül megrendezésre az Egy házunk van címmel meghirdetett teremtésvédelmi konferencia a Megújuló Energiapark Kutatóközpontban, 2016. június 3–4. napokon. A rendezvényt a Református Egyház Ökogyülekezeti Mozgalma és a Megújuló Energiapark Kutatóközpont közösen szervezi.

A kétnapos konferencia idején az érdeklődőket a Kárpát-medence különböző egyetemeiről érkező kutatók tudományos előadásai, valamint a napelemes autó, a szalmabála építészet, a 3D nyomtatási technológia bemutatása és magashegyi túrabemutató is várja. A fenntarthatóság és a teremtésvédelem jegyében megismerkedhetünk a biobrikett készítésével, az aquapóniával, az algafarmmal, valamint a szoláraszaló használatával. A rendezvény részét képezi a június 3-án délután megrendezésre kerülő egyháztáji vásár is, ahol kizárólag magyar manufaktúrák által készített ökotermékek lesznek kaphatók. Június 4-én sor kerül a korábban kiírt gyermekrajz verseny eredményhirdetésére.

programok megtekintése ingyenes. A szervezők mindenkit szeretettel várnak a Megújuló Energiapark Kutatóközpontban, Debrecenben a Kishegyesi u. 187. szám alatt.

Miként a program is tanúskodik erről, egyetemünk mindkét intézetének oktatói, lelkészi szolgálattal és előadóként egyaránt szerepet vállaltak a rendezvény sikere érdekében.

 

Dr. Tóth Tamás

Kapcsolódó cikkek