Heti egy húsmentes nap az intézményi étkeztetésben

Szeretettel hívunk és várunk mindenkit a Magyar Természetvédők Szövetsége és a Meatless Monday kampány közös szervezésében megvalósuló online konferenciára.

vegetables 752153 640

Heti egy húsmentes nap az intézményi étkeztetésben 
Online konferencia
Ideje:   2020. december 9., szerda, 14.00-16.00
Helye: Zoom internetes felület


Az online konferencia célja, hogy a résztvevők körbejárják a heti egy húsmentes nap menzai bevezetésének lépéseit, jó gyakorlatait, lehetséges akadályait és megosszák egymással tapasztalataikat.
 
Előadók:
Kapitányné Sándor Szilvia
– Magyar Természetvédők Szövetsége
Shenker-Horváth Kinga
– Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége
Havas Dóra
– Lila füge blog
Bajor Zsófi
- Mezna étterem, alapító – az Alternatív Közgazdasági Gimnázium szolgáltatója
Pintér Anasztázia
- Mindszenty József Római Katolikus Óvoda és Általános Iskola
Levezető:
Farkas István - Magyar Természetvédők Szövetsége
 
A Magyar Természetvédők Szövetsége kampányt kezdett, melynek célja, hogy kevesebb, de jobb minőségű húst fogyasszunk. Azt szeretnénk elérni, hogy minél többen vállalják, hogy legalább heti egy alkalommal nem esznek húst. Kampányunk a lakosság mellett kiemelten fontos célcsoportnak tartja azokat az intézményeket, ahol sok ételt szolgálnak fel: ilyenek például az iskolai menzák, szociális intézmények, idősotthonok. A konferencián ismertetjük, hogy milyen módon lehet bevezetni heti egy húsmentes napot egy intézmény élelmezési gyakorlatába. Az előadók a mérsékelt húsfogyasztás négy szempontjával foglalkoznak: környezetvédelmi, állatjóléti, egészségügyi és lelki, spirituális oldalról bemutatva a témát, valamint ismertetik tapasztalataikat az intézményi húsmentes étkezés terén.
 
A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.
Jelentkezés december 8-ig a következő oldalon: https://forms.gle/Ywa1rEL34Pb7Nj5r7
Figyelem! Túljelentkezés esetén a regisztrációt előbb lezárhatjuk. A szeminárium internetes felületének elérhetőségét a regisztráltaknak december 9-én küldjük el.
 
További információ: Horváth Kinga, Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
 

Kapcsolódó cikkek