RÜGYEK ÉS RIPACSOK – FOTÓ- és VIDEOPÁLYÁZAT

powered by social2s
Akció felhívásunk, amely a Műveljük Együtt! teremtésvédelmi pályázat első része, a tavaszi megújuláshoz kapcsolódik. A feladat nincs iskolai helyszínhez kötve, online oktatási rendben is könnyen megoldható.  A résztvevők megismerhetik az élet és elmúlás titokzatos körforgásának egy láthatatlanul rejtőzködő pontját, ahol a születés és halál egy helyen jelenik meg, a rügyek ugyanis ugyanott fejlődnek, ahol a levelek elhaltak.
 
A tavasszal kipattanó RÜGYEK jó ismerőseink, de gondoltátok volna, hogy valójában már régóta ott várakoznak? Az ősszel levált levél nyoma, a LEVÉLRIPACS pedig észrevétlenül megbújik, nem is nagyon tudunk róla. A levélripacsok - az ág kérgén maradt levél-talp nyomok és bennük a szállító csövecskék kötegeinek apró, pontszerű maradványai - különleges és egyedi rajzolatúak, érdemes ezeket is közelebbről megszemlélni. Aki ért hozzá, még azt is meg tudja mondani, hogy milyen fáról van szó, ugyanis minden fajnak más és más a levélripacsa.  A rügyekről és levélripacsokról a leírásban, és fotógalériában találtok bővebb információkat. A témához kapcsolódó lelki csemegét is kínálunk, amely itt olvasható.
 
RÜGYEK ÉS RIPACSOK Fotó és videópályázat végleges 
Feladat
A rügyek a tavasz örömhozó hírnökei, a ripacsok pedig különleges formájukkal megmozgatják az ember fantáziáját. Ebben a témakörben várunk alkotásokat: fotót, fotósorozatot, kollázst, videót, elektronikus formátumban.  A beérkező pályamunkákat ötletesség, humor, teremtésvédelmi-, bibliai kapcsolódás, szépség és a kivitelezés minősége alapján értékeljük. A pályázatok elbírálása névtelenül, jeligés rendszerben történik. Az akció végén a legjobb feladatok készítőit környezettudatos ajándékokkal díjazzuk.
 
Jelentkezés módja
Köznevelési intézmények (óvoda, iskola) növendékeit, pedagógusait, (hitoktatóit is) várjuk, 1-5 fős csapatokban. Jelentkezéshez szükséges a jelentkezési lap kitöltése, valamint a feladat határidőre történő beküldése a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mailcímre.
 
Jelentkezési és beküldési határidő: 
2021. április 15.
 
Bővebb információ: Szűcs Boglárka, 30 453-2950, Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
 
Szervezők:
Az akciót a Károli Gáspár Református Egyetem Teremtésvédelmi Műhelye szervezi,  Dr. Kodácsy Tamás, Kolonics Patricia, Szűcs Boglárka, Dr. Victor András közreműködésével.
 
Szakmai partner:
Református Pedagógiai Intézet
 
 
Napsütötte tavaszi sétákat, kellemes természetfotózást kívánunk!

Kapcsolódó cikkek