Szeretnél egy iskolakertet? Nevezz a Zabosfai Ökokert pályázatára!

powered by social2s
Nevezzétek iskolátokat a Zabosfa Ökokert pályázatára, hogy ne csak hasznos tudással, de sok élménnyel is gazdagodhasson minél több gyerek!

 iskolakert

Kép forrása: rawpixels.com

 

A kert tanít. A kert életre nevel. A kert életeket nevel. Minden gyereknek hasznára válik, ha megismerkedik a növénytermesztés alapjaival és megtanulja, milyen az, ha maga dolgozhat meg egy-egy érett gyümölcsért, szép virágért. 
Az egy.hu és a Zabosfa közös pályázatában azt szeretnék lehetővé tenni, hogy minél több gyerek kipróbálhassa magát kiskertészként, az iskola kerítésén belül! 

 

Mi kell a pályázathoz?

Gondoljátok át, miért örülnétek egy iskolakertnek, álmodjátok meg, milyen lenne ez a kert, és terveteket küldjétek el az egy.hu-nak! Az elbírálásban fontos szempont lesz, hogy mire fordítanátok az elnyerhető összeget, és mi a tervetek a fenntartási idő alatt, illetve azután a kerttel, így erről is ejtsetek szót a pályázatban!
 

Mit lehet nyerni?

A Zabosfa három iskolának segítene a megvalósításban.
 
  1. helyezett:
A Zabosfa vállalja, hogy 10 hónapon keresztül, összesen 1.000.000 Ft értékben segít létrehozni a nyertes iskola udvarán egy ökokertet, melyet a pályázók a saját terveik alapján saját maguk építenek fel. A létesítésben részt vesz a Zabosfa és a fenntartáshoz további 2 éven keresztül 300.000 Ft/év összegben támogatást nyújt, amennyiben az első év végére megvalósul a pályázatban kijelölt cél.
 
  1. helyezett:
Az iskola 250.000 Ft értékű kerti eszköz- és vetőmagcsomagot kap, melyek kisebb kertészeti munkák elvégzésére alkalmasak.
 
  1. helyezett: 
Az iskola 150.000 Ft értékű kerti eszköz- és vetőmagcsomagot kap, melyek kisebb kertészeti munkák elvégzésére alkalmasak.
 

Ki pályázhat?

Minden magyarországi általános iskola benyújthatja a pályázatát, akár többet is.
 

Hol lehet pályázni?

A pályaműveket elektronikusan, e-mail-ben lehet leadni a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címre, a tárgyban megjelölve „Zabosfa Ökokert pályázat”.
A levélben a pályázaton túl az alábbi adatokat kell még megadni:
  • A pályázó általános iskola neve és címe
  • A kapcsolattartó személy neve, e-mail-címe, telefonszáma, titulusa
  • A pályázat beadását segítő személyek, osztályok megnevezése az iskolán belül

Pályázat beküldésének határideje: 2021.01.20.

Hogy választják ki a nyerteseket?

A pályázat zsűritagjai a január 20-ig beérkezett pályázatokból kiválasztják az első, második, harmadik helyezett iskolát. Az eredményt az egy.hu oldalán teszik majd közzé február 10-én. Az első helyezett iskolával videót, a másik két helyezettel pedig cikkes interjút készítünk. A nyertes iskolával való forgatást február 1-15 között bonyolítanánk, így a nevezett iskoláknak biztosítani kell, hogy ebben az időszakban rendelkezésünkre állnak a forgatás erejéig.
 
Egy működő iskolakertben már forgatottak, erről a videót itt találhatjátok. 
 
Forrás: egy.hu

Kapcsolódó cikkek