Teremtés heti akciók

powered by social2s
Felhívás egyházi közösségek és civil szervezetek számára Az Oikosz – Közös házban élünk projekt partnereiként hívjuk az egyházi közösségeket, hogy a Teremtés Hete alkalmából (2019. szeptember 29-e és október 6-a között) szervezzenek helyi teremtésvédelmi megmozdulásokat!

A teremtett világ megőrzésében nagy szerepük van a helyi közösségeknek. Kis lépésnek tűnő cselekedeteink is sokat számíthatnak környezetünk védelmében. Az egyházi közösségek mintaadóként és értékközvetítőként különösen fontos szerepet játszanak ebben a folyamatban.

Az Oikosz – Közös házban élünk projekt partnereiként hívjuk az egyházi közösségeket, hogy a Teremtés Hete alkalmából (2019. szeptember 29-e és október 6-a között) szervezzenek helyi teremtésvédelmi megmozdulásokat! Előadás, családi nap, környezetjavító tevékenység, kirándulás egy közeli természetvédelmi területhez vagy más, a helyi közösség számára vonzó forma mind alkalmas lehet arra, hogy a környezet iránti nagyobb felelősségre ösztönözzön.

Szeretnénk arra buzdítani az egyházi közösségeket, hogy ezekben az akciókban működjenek együtt környezetvédelemmel foglalkozó civil szervezetekkel, ezáltal is szélesítve a teremtésvédelmi összefogást. Hiszen a mintaadás és értékközvetítés akkor a leghatékonyabb, ha közösen történik.

Bátorítunk mindenkit, hogy e szerveződő eseményeket, amint körvonalazódnak, jelezzétek felénk. A regisztrált eseményeket megjelentetjük honlapunkon és facebook oldalunkon, így más közösségeknek is ötletet, inspirációt adhattok, példát mutathattok. Nemcsak a cselekvés fontos, hanem az összefogás is, aminek egyik módja a kommunikáció: osszuk hát meg együtt annak hírét, ami jó történik közöttünk!

Támogatóink jóvoltából a helyi együttműködésen alapuló eseményeket – szükség szerint és korlátozott számban – kis összegű támogatással (20-70 ezer Ft) segíteni is tudjuk.

A felhívás Facebook linkje ITT található.

Háttéranyagok, ötletek elérhetőek a www.okogyulekezet.hu és a http://teremtesunnepe.hu oldalon.

Jelentkezési határidő: 2019. szeptember 13.

Jelentkezési űrlap: https://forms.gle/yTrgmwEXsAkYUwKu8

További információ: Farkas István, Tanácsadók a Fenntartható Fejlődésért, Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., +36-70-340-8801

 

Az Oikosz – Közös házban élünk projektet a Tanácsadók a Fenntartható Fejlődésért, a Csalán Egyesület, a Károli Gáspár Református Egyetem Ökogyülekezeti Műhelye, a Magyarországi Evangélikus Egyház Ararát Munkacsoportja és a Naphimnusz Teremtésvédelmi Egyesület hajtja végre a Baptista Szeretetszolgálat, az Európai Unió és az Agrárminisztérium Zöld Forrás programja támogatásával.

 

Kapcsolódó cikkek