Teremtésvédelmi programok a Művészetek Zöldje Udvarban, a Csillagpont Református Találkozón és gyülekezeti hittantáborokban 2023-ban is

Július 21-25. között minden nap 9:00 18:00-ig a Teremtésvédelmi Kutatóintézet is gazdag programokkal színesítette a kapolcsi Művészetek Völgye Fesztivált, a Művészetek Zöldje Udvarban. 

1690987081742

Ezt követően július 29-ig a Csillagpont Református Fesztiválon tartotta meg izgalmas programjait, a zánkai Erzsébettábor területén. A Bibliai idők emberének táplálkozási szokásairól szóló előadás kapcsán az egészséges és fenntartható táplálkozás ismérveit is bemutattuk, Dr. Victor András tanár úr, az Ökogyülekezeti Mozgalom tanácstagja ismeretterjesztő előadást tartott „Jézus és az étkezés” címmel.  Mobil szabadulóláda játékok nyújtottak interaktív tanulási lehetőséget a klímavédelem, fenntartható fejlődési célok tárgykörében. A Hétpecsétes titkokat rejtő menetleveles túrán résztvevők számos kvízkérdést, keresztrejtvényt, ismeretterjesztő anyagot ismertek meg és tájékozódtak a komposztálás elméleti és gyakorlati tudnivalóiról. Interaktív természettudományos kísérleteken keresztül modelleztük le a környezeti és egészségügyi problémákat, mikroszkópos workshopon fedeztük fel a bennünket körülvevő világ érdekességeit.  A teremtésvédelmi imaösvény lelki elmélyülésre adott alkalmat, a közösségépítő társasjáték workshop nagy népszerűségnek örvendett az egyetemisták körében.

A felkínált programok azonban nemcsak a középiskolás és egyetemista korosztály számára érdekesek, de a hittantáborokban is népszerűek, ahol az óvodás korosztály környezeti nevelésétől egészen a középiskolásokig aktívan részt vettek a fiatalok az ismeretszerzésben.

Kapcsolódó cikkek