Első Országos Interdiszciplináris Éghajlatváltozási Tudományos Konferencia

Az IPCC (Kormányközi Éghajlatváltozási Testület) mintájára frissen megalakult Magyar Éghajlatváltozási Tudományos Testület (HuPCC) tudományos konferenciát hív össze, amelynek alapvető célja az Első Nemzeti Éghajlatváltozási Értékelő Jelentés megírásának megalapozása.
pexels errin casano 2356050
Forrás: pexels.com/Errin Casano
 
A Testület céljainak megfelelően a konferencia az éghajlatváltozással kapcsolatos kutatást végző egész magyar tudományos életet szólítja, valamint az éghajlatváltozással kapcsolatos összes problémát és megoldást próbálja lefedni. Ezen átfogó céljával, amely révén egyszerre tárgyalja a természettudományos alapokat, a hatásokat, az alkalmazkodást és a mérséklést is az egész hazai tudományos közösséggel, az első, az éghajlatváltozással átfogóan foglalkozó tudományos konferencia.
 
A konferencia fővédnöke Áder János köztársasági elnök, védnöke Prof. Dr. Palkovics László miniszter, elnökei: Prof. Dr. Ürge-Vorsatz Diana és Dr. habil. Gál Tamás.
 
A felhívásra 289 jelentkezés érkezett, ebből 262 elfogadott előadás, 24 elfogadott poszter született, mintegy 80 intézményből.

Az Első Országos Interdiszciplináris Éghajlatváltozási Tudományos Konferenciához szekcióvezetéssel, poszterrel és előadással Prof. Dr. Keserü Katalin, a KRE BTK professzor emeritája, Dr. Ferencz Zoltán József, a KRE-ÁJK egyetemi adjunktusa, valamint a KRE-ETKI Teremtésvédelmi Műhely munkatársai, Szűcs Boglárka referens és Dr. habil. Kodácsy Tamás műhelyvezető járulnak hozzá.

 
Időpont: 2021. április 12-15.
Helyszín: Microsoft Teams
 
A részvétel ingyenes, regisztrálni ezen az űrlapon szükséges.
Bővebb információ: https://hupcc.hu/konferencia/

 

Várjuk szeretettel a konferenciára!

 

*****

Kodácsy Tamás, Károli Gáspár Református Egyetem, Fogolydilemma az ökológai krízisben c. előadása itt visszanézhető

 

Kapcsolódó cikkek