"Ha mézet akarsz gyűjteni, ne rúgd fel a méhkast"

A KRE-ETK Teremtésvédelmi Műhely (Ökogyülekezeti Mozgalom) és a Magyar Környezeti Nevelési Egyesület közös ismeretterjesztő előadásai "Ökoestek"címmel március folyamán is folytatódnak az online térben. A teremtett világgal való gondos bánásmód mindannyiunk feladata. Az MRE teremtésvédelmi programja, az Ökogyülekezeti Mozgalom előadásokkal, tájékoztató foglalkozásokkal hív minden felelősen gondolkodó embert közös eszmecserére.

ökoest beporzók vágott

A sorozat következő programja:
Vásárhelyi Tamás biológus előadása "Ha mézet akarsz gyűjteni, ne rúgd fel a méhkast" címmel.
 
Időpont: 2021. március 24., szerda 18:00-19:30
 
Helyszín:  online esemény, Zoom alkalmazás
 
Szervezők:
KRE-ETK Teremtésvédelmi Műhely
Magyar Környezeti Nevelési Egyesület
 
 
Röviden a tartalomból:
2018 óta ez a negyedik tavasz, amikor a természetet védő emberek egyre táguló köre tesz valamit a Beporzók napja (március 10.) felhívásának jegyében. Régóta tudjuk, hogy a háziméhek bajban vannak, tehát a méhészek is bajban vannak, tehát a mézet fogyasztó, mézzel ízesítő, fűszerező, mézzel gyógyító (és gyógyuló) emberek is bajban vannak. Ez közismertebb, mint az, hogy a virágos növények és a rovarvilág több mint 100 millió éve folyó, egymást feltételező evolúciójába (koevolúció) is beleszólt az emberiség. A mai estén száraz tények és szaftos hírek keverednek (a nektárfogyasztók világából).  Segítenek, hogy közösen gondolkodjunk tovább.
 
A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Kérjük, hogy részvételi szándékát az alábbi linken jelezze: https://forms.gle/sEA9jaraFV194Z326
Jelentkezési határidő: 2021. március 24. 12:00
A belépéshez szükséges információkat, elérhetőségeket az előadás előtti estén, valamint napján küldjük el a jelentkezés során megadott email címekre.
 
Facebook esemény: ITT
 
Szeretettel hívunk és várunk mindenkit!
 

Kapcsolódó cikkek